Esittely

Kuoro

Jubilate on alkuajoistaan lähtien ollut näkyvä ja aktiivinen osa suomalaista kuoroelämää, ensin kuoron perustajan Astrid Riskan (1968-2009) ja sen jälkeen Timo Nuoranteen (2009-2014) johdolla. Kuoro on konsertoinut Suomen lisäksi ympäri maailmaa voittaen erilaisia palkintoja lukuisissa kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Jubilate on tehnyt 20 levyä, lukuisia radioäänitteitä sekä useita televisiotaltiointeja ja esittänyt lähes kaikkien suomalaisten kuorosäveltäjien teoksia. Kuoro on kantaesittänyt mm. Einojuhani Rautavaaran, Kaj-Erik Gustafssonin, Lars Karlssonin, Mikko Heiniön ja Juhani Komulaisen teoksia.

Esittävät teokset on aina pyritty laulamaan alkukielellä. Teksti sisältöineen onkin aina nähty äärimmäisen tärkeänä osana esitettävää musiikkia. Jubilate on laulanut lähes kaikkea gregoriaanisen kauden helmistä nykymusiikin värikylläiseen spektriin. A cappella -ohjelmiston lisäksi kuoro on tehnyt yhteistyötä lukuisien orkestereiden kanssa johtajinaan maailman huippuja.

Jubilate2014

Kuoronjohtaja

EdwardEdward Ananian-Cooper (s. 1982) on australialainen kuoron- ja orkesterinjohtaja, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa, opettajinaan mm. Leif Segerstam ja Atso Almila. Syksyllä 2013 hän valmistui myös kuoronjohtajaksi Matti Hyökin luokalta tehden diplominsa erinomaisin arvosanoin. Ananian-Cooper on hiljattain suorittanut opintoja Christopher Seamanin kursseilla osana Australian Young Conductors Development –ohjelmaa, sekä Johannes Prinzin (Itävalta) ja Volker Hempflingin (Saksa) kursseilla.

Helsingissä Edward työskentelee monien kuorojen kanssa. Hän on Akateemisen Laulun ja Hiljaa Ensemblen taiteellinen johtaja, ja lisäksi hän on Suomen anglikaanisen kirkon musiikinjohtaja. Syksyllä 2014 hän on aloittanut Jubilate-kuoron taiteellisena johtajana. Hän toimi vuoden 2012 alussa Australiassa Adelaide International Festival of Arts –tapahtuman kuoromestarina. Laulajana hän työskentelee pääasiassa Helsingin kamarikuorossa ja Arnold Schoenberg –kuorossa Wienissä, sekä English Vocal Consort of Helsinki -lauluyhtyeessä.