Kördirigent sökes

Den 50-åriga kammarkören Jubilate söker ny dirigent (deltidsanställning) från januari 2018, eftersom vår nuvarande dirigent Edward Ananian-Cooper flyttar utomlands. Vi är en ambitiös kör med en bred repertoar från gammal musik till nyskrivna verk. Tonbildningen är viktig för oss, och av vår dirigent förväntar vi oss också god förmåga att tolka musik. Som dirigent är du samtidigt körens konstnärliga ledare.

Övningarna går på svenska, men vi kräver inte språkkunskap på modersmålsnivå. En välfungerande ”skolsvenska” går också bra. Vi övar en gång i veckan (tisdagar) och har också haft några veckoslutsövningar (t.ex. fredag kväll + lördag) per termin.

Om du tror att du skulle passa som Jubilates nästa dirigent, anmäl då ditt intresse till adressen ny-dirigent@jubilate.fi senast den 30 oktober 2017. Bifoga en beskrivning av tidigare erfarenheter och dina tankar kring körsång. (Det går bra att skriva på finska också.) Din intresseanmälan behandlas konfidentiellt av en liten urvalskommitté bestående av sångare från kören. Det slutliga beslutet fattas av körens styrelse i samråd med körens medlemmar.

Läs mer om kören

Vi svarar också gärna på frågor!